RÓLUNK

 A Forum nyomdát 1957-ben azzal a céllal alapították, hogy a már megjelenő Magyar Szót – mint az egyetlen magyar nyelvű napilapot – , valamint más kisebbségi nyelveken megjelenő kiadványokat nyomtassa. Ezzel nem csak a magyar nyelven megjelenő egyetlen napilapunk nyomtatásának jövője vált biztossá, de egyéb kiadványok minőséges készítése is.
Ma a Forum nyomda a Magyar Szó Lapkiadó Kft. szerves része, melynek alapítója a Magyar Nemzeti Tanács. Az évek során kaligráfusok, litográgusok, cinkográfusok, gépészek és grafikai tervezők nemzetközileg is elismert termékeket hoztak létre. Ennek bizonyítéka a munkatársaink által megszerzett rengeteg díj a szebbnél szebb könyvekért, monográfiákért, valamint a nemzetközileg is elismert bélyegkészítésért. Kevés olyan magyar nyelvű napi- vagy hetilap jelent meg Szerbia területén, melyek egy időben nem a Forum nyomdában készültek volna.
A legismertebbek ezek közül a Magyar Szó, Hét Nap (régebben 7Nap), Dolgozók, Képes Ifjúság (régebbeb Ifjúság), Jó Pajtás, Mézeskalács. Itt nyomtatták a Buksit, a Sportvilágot, a Hitélet katolikus havilapot, illetve a még mindig itt készülő református havilapot, a Református Életet is. A múlt század kilencvenes éveiben a Forum nyomda gépei nyomtatták az első magánkézben lévő magyar lapot is, a Naplót. Mindezzel bizonyítva az 1957-es döntés megalapozottságát, miszerint egy magyar nyomdára építkezni lehet. A Vajdaság Autonóm Tartomány Hivatalos Lapja szerb nyelven, illetve a hivatalos nyelvhasználatban lévő kissebségi nyelveken is a nyomdánkban készül.
Több mint 60 éves fennállása alatt, a Forum Könyvkiadó Intézet több ezer könyvcíme került ki a Forum nyomdából. Itt készült a már kultikus HÍD folyóirat, a Létünk, és egy ideig az Új Symposion is. Több milliós példányszámban hagyták el a nyomdát a szórakoztató ponyvaregények (Ljubavni roman), valamint képregények is (Stripoteka, Aszterix és Obelix, Talpraesett Tom).
Termékeink között szerepelnek napilapok, újságok, katalógusok, magazinok, borítékok, postai bélyegek, szórólapok, könyvek, mini könyvek, memorandumok, meghívók, naptárak és egyéb nyomtatványok.
Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a minőségre, a határidők betartására, illetve mindazon elvárások teljesítésére, amelyeket a megrendelő megfogalmaz. Sokéves tapasztalatunknak köszönhetően még a legösszetettebb elvárásoknak is megfelelünk.